Selskabsmenuer - klassisk


I det klassiske køkken går tiden næsten i stå.

På den gode måde for klassisk er langt fra gammeldags

 
Det er derimod tradition fra inderst til yderst, der stilmæssigt holder

i mange år frem uden at lade sig mærke af forskellige tiders modeluner

 
I mine menuer, kan De vælge mellem traditionelle forretter, hovedretter

samt desserter. De vælger selv, hvorledes De ønsker Deres menu sammensat

men jeg hjælper dem, naturligvis gerne med at sammensætte

den helt rette menu til deres fest
 

Velbekomme



Forretter

 
Klassisk rejecocktail, serveret med hjemmelavet dressing 

Laks eller Torsk en bellevue, serveret med æg fyldt med caviar crème 

Fiske terrine i savoy, serveret med cremet safran og hvidvins crème 

Varmrøget peberlaks, serveret på krydderurte marineret spidskål hertil lime vinaigrette 

Fyldig tunmousse, serveret på sprøde babysalater samt friske grønne asparges 

Nystegt og hvidvins dampet fiskefilet, serveret i muslingeskal

serveret med stuvning af skaldyr og rodfrugter 

Høns i asparges, serveret i muslingeskal 

Klassisk hønsesalat, serveret på frisk ananas hertil sprødstegt kalvebacon og purløg

 
Valgfri suppe. ( kokos/lime suppe, tomat, minestrone asparges, champignon, klar suppe, muligatowny)

 
Alle forretter serveres med brød & smør

 

Hovedret

 
Gammeldags oksesteg. Serveret med waldorf salat, glaseret perleløg

årstidens friske grøntsager, surt, sødt samt hvide kartofler & sauce
 

Oksefilet. Serveret med årstidens grøntsager

rissolles vendt i krydderurter samt bordelaise
 

Oksemørbrad. Serveret med årstidens friske grøntsager, kartoffel tærte

piment flan samt timian sky
 

Indbagt oksemørbrad. Serveret med årstidens friske grøntsager

stegte nye kartofler, 2 slags valgfri saucer
 

Svinekam stegt som vildt. Serveret med waldorfsalat, hjemme syltet agurker

tyttebær, brunede og hvide kartofler samt chips og fløde vildt sauce
 

Flæskesteg med sprød svær. Serveret med brunede/hvide kartofler,

hjemmelavet rødkål, agurker og tyttebær, samt chips og sauce
 

Hamburgerryg eller Glaseret skinke.

Serveret med årstidens grøntsager, nye kartofler samt asparges sauce
 

Helstegt lammekølle, fyldt med hvidløg og persille.

Serveret med årstidens friske grøntsager, flødekartofler samt mint gele og lamme sky
 

Helstegt kalve filet. Serveret med årstidens friske grøntsager,

kroketter, rissolles samt sauce choron
 

Kalvesteg stegt som vildt. Serveret med pigeoner, bønne sauté

brunede og hvide kartofler samt sauce
 

Andebryst. Serveret med stegte svampe, hjemmelavet rødkål

brunede og hvide kartofler samt andesky
 

Helstegt dyreryg. Serveret med bønne saute, årstidens friske grøntsager,

rôsti, rissolles samt vildt fløde sauce
 

Rosa stegt kalve culotte. Serveret med ristede svampe, gratineret kartoffel kage

årstidens friske grøntsager samt sauce bordelaise

 

Dessert

 
Is fragilite lagkage med 2 slags hjemmelavet is

(chokolade, vanilie, bailys, bær, marcipan) brombær coulis samt friske frugter og bær
 

Fromage (karamel, citron, vanilie, chokolade, bær, appelsin)
 

Rubensteiner kage

serveret med små chokoladeovertrukne profiteroles og romfromage
 

Nøddekurv serveret med hjemmelavet vanilie parfait og frugt
 

Hjemmelavet isroulade fyldt med blød nougat og vanilie parfait

samt mynte marineret frugt
 

½ melon fyldt med råmarineret frugt samt hjemmelavet vanilie parfait
 

Chokolade kage i lag med nøddemousse serveret på cognac marineret bær
 

Fløderand serveret med råmarineret frugt samt bær coulis
 

Hjemmelavet blåbær cheese cake serveret med likør glaseret walnødder

 

Natmad

 
Pølsebord med udvalg af pålæg med tilbehør, samt hjemmelavet leverpostej

med bacon og champignons og hjemmebagte lune boller
 

Valgfri suppe

(kokos/lime suppe, tomat, minestrone, asparges, champignon, klar suppe, muligatowny)


Grovboller med forskelligt fyld
 

Trekant sandwich med 3 slags fyld
 

Labskovs med rugbrød og rødbeder
 

Biksemad med rugbrød og rødbeder
 

Små lune hjemmelavede frikadeller med kartoffelsalat og rugbrød
 

Kold roastbeef med marineret kartoffelsalat og pasta salat
 

Pålægs snitter uspecificeret

 

Pris pr. kuvert for 2 retter 150,-kr.
 

Pris pr. kuvert for 3 retter 195,-kr.

 

Tillæg pr. kuvert for menuer indeholdende

oksemørbrad, kalvefilet, eller dyrefilet 25,-kr.
 

Tillæg pr. kuvert for natmad 50,-kr.


 

Selskabsmenuer - moderne


Det er her kokke ”genet” virkelig kommer til sin ret,

her får vi lov til at jonglere, lege og komme fuldt til udtryk 

Menuerne er sammensat til din fest, når der er linet op til bryllup, fødselsdag

eller til den store event og i det hele taget når der skal serveres flot og gennemført.

Mine menuer kræver helst følgeskab af en kok, men vi kan i mange sammenhænge

vedlægge en detaljeret beskrivelse af de sidste små tilberedninger og anretninger. 

Menuerne er tiltænkt som tallerkenanretninger,

men hovedretterne kan eventuelt også fad serveres.

 

 
Forretter

 
Røget smørfisk, serveret med syltet fennikel salat samt røde æbler i chardonnay
 

Helleflynder svøbt i serrano skinke serveret på bund af sauteret shitake svampe

tomat concasse og ærte julienne hertil kold sauce champagne
 

Bresaola anrettet på plukket salater hertil parmesanost

soltørret blåbær samt citronolie
 

Kold terrine af kylling, serveret med æblekompot samt selleri salat

vendt i hyldeblomst vinaigrette

Asparges Salat, variation af hvide og grønne asparges serveret på

sprød rukula i bulgur samt mascarpone quennelle

Parmesan salat, sprød salat vendt i en soltørret tomat, rødløgs vinaigrette

på bund af oliven tappenade med sprød parmesan crust

 

Frisk syrlig kyllingesalat, med Kylling skiver serveret på sprød salat

med papaja og avokado, serveret med Ingefær/citrus dressing

 

Hovedret

 

 Roulade af oksemørbrad med fyld af gedeost og friske krydderurter

Serveret med en syrlig tomat/æble salsa tilsmagt med lime, hertil

basilikum kroketter samt kraftig rødvins glace

 

Gril stegt lammerack m/ crust af manchego ost og salvie serveret med

kompot af grønne tomater og blommer hertil en kraftig basilikum glace

 

Perlehøne stegt i cocotte, fyldt med svampe hertil hønse veloute tilsmagt

med grønne asparges, og forårsgrønt samt kartoffel og selleri tærte

 

Filet af kronhjort farseret med spinat og salvie hertil grønne asparges i

svøb af Serrano, hertil kartoffelterrin af søde kartofler, sauce demi glace

 

Duet af grillet okse og kanin anrettet på rødbeder bagt i limehonning

samt syrlig spidskål. Kartoffel rosti og en let salvie jus

 

Grillet unghane bryst, serveret med smør ristet sommerkål samt rødløgs kompot

hertil små ristede kartofler, vendt i kørvel samt piment sauce

 

Dampet helleflynder med selleripuré, grillet kammusling,

krydderurtesalat og tørret Kalve bacon, hertil basilikum jus

 


Dessert

 
Bagte figner, glaseret i portvin, honning og rosmarin hertil

hvid chokolade mousse tilsmagt med ristede mandler

 

Frisk jordbærmousse, toppet m/ sprød filo tuille, anrettet på

melon brunoise og frisk mynte

 

Karamel pannacotta serveret med æble sorbet og kompot af skovens bær

 

Chokolade/valdnød marquis, serveret med peanut kurv

med mynte marinerede blommer

 

Fersken terrin, naturel yoghurt terrin m/ frisk fersken og vanilje

serveret på coulis og friske bær

 

Udvalgte oste

 Tomme de Savoie & Tarleggio serveret med Pærechutney & syltede nødder

 

Dansk kornblomstost med frisk selleri og ingefær i kompot anrettet i mørk rom

samt sirup m/ let salat af mynthe og ”brændte” mandler

 

 
Pris pr. kuvert for 2 retter 185,-kr.

Pris pr. kuvert for 3 retter 205,-kr.

Pris pr. kuvert for 4 retter 245,-kr.

 

(Minimum 10 kuverter)